Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2011 13:37 - За и против обувките с мъжки фасон в дамския гардероб
Автор: svetlaivanova Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1689 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 05.11.2011 13:46


 

         Не можем да си представим мъж да се намъква в нашите дрехи и обувки и да използва аксесоарите ни, освен ако сексуалността му не е откровено различна.

Прието е обаче жената да се пременява в типично мъжки одежди и чепици. И това може да изглежда изключително секси. До такава степен сме свикнали с еманципацията си в това отношение, че все по-рядко се обръщаме след дама в костюм, с риза, тиранти, вратовръзка и обувки с мъжки фасон. За съвременните Еви, изяли много ябълки от дървото на познанието, сякаш няма никакви забрани. От година на година ставаме все по-дръзки. Така постепенно навличаме ризата на мъжа си, взимаме пуловера му, загръщаме се с жилетката му, носим неговото яке и шлифер, киприм се с часовниците на другия пол, дори слагаме вратовръзки, папионки или смокинг, когато решим да провокираме околните.

Първото, което приватизирахме от мъжкия гардероб (не ние, а още бабите ни), бяха панталоните. Практични и удобни, с модели, подходящи за всяка фигура, те станаха незаменима част от дамското облекло. Може би, защото претърпяват успешно всякакви промени. Впити, разкроени, с ниска или много висока талия, с басти, маншети, коланчета или панделки, панталоните могат да изглеждат така, сякаш са измислени специално за нас. Въпреки че в не една анкета мъжете посочват за най-отблъскващо облекло жена, обута в панталон тип „шалвари”.

Горе-долу така стои и въпросът за обувките. Каквито и цветенца да сложим на кецовете, каквито и синджирчета да висят от каубойските ботуши, множество катарамки на рокерските обуща, розови връзки на кубинките и златист плат на кларковете, тези модели си остават по-мъжки. Но пък пасват идеално на джинси, грънч тоалети, спортни и хипарски дрехи. Макар някои мъже да ги считат за страстоубийки.

В гардероба си имам два чифта, които приличат на умалени мъжки половинки за костюм. Стигам до тях най-много веднъж в годината. Когато става въпрос за обувки на равна подметка, винаги ще предпочета типично женските модели тип пантофка. Не бих си купила нещо от магазин, ако разбера, че не е специално изработен дамски дизайн. Може би защото съм като онези от вас, които  предпочитат да носят обувките на Пепеляшка, вместо тези на принца. Това не ми пречи да се чувствам като мъжко момиче на високите си токчета.

П.П. Нямам нищо на против представителките на нежния пол, които си падат по дамските обувки с мъжки фасон. Е, стига целият им шкаф да не е пълен само с такива. Ако бях мъж, щях да добавя: И само да не трябва да се женя аз за тях...

---------------------------------------------------------------------------------
Публикувано в сп. ELLE, България




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: svetlaivanova
Категория: Лични дневници
Прочетен: 526095
Постинги: 137
Коментари: 266
Гласове: 416
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930