Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2012 10:38 - Дреме им на шапката!
Автор: svetlaivanova Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1581 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 13.01.2012 10:41


     

         Колко смели са съвременните жени! Сами се пазят, сами се спасяват. Майка, съпруга, работничка, пазителка на реда, охранителка... Такава е българката, работеща в родната поща. Заслужава медал за храброст и хладнокръвие, черен колан за бързи рефлекси, отличие за победа в ръкопашен бой. Готова е с голи гърди и подръчни средства да застане срещу въоръжени престъпници и дори да ги напердаши, ако се наложи. После гордо да разкаже за подвига си по телевизията, да даде пример на децата си и другите плахи служителки по света и у нас.

       В подкрепа на храбрите пощенски чиновнички и за да ги насърчи, някой се провикна - хващайте празните бутилки от минерална вода и кютек по нападателите! Това, че влизали да ограбват - няма страшно. Скачайте, хвърляйте, бийте се, жените винаги побеждават! И кой даде този акъл - говорителката на Областната дирекция на полицията във Варна. Видимо превъзбудена от случилото се, готова също на бой, защото никой не очаквал такъв женски отпор. Да, с това и аз като жена съм съгласна. Никой не предполага, че пощенска касиерка ще скочи с подръчна вещ срещу пистолет. Дори и въоръжените престъпници, готови да рискуват поне няколко години от живота си на свобода, след като са тръгнали да обират. 

         Ръководителят на областната пощенска станция също прецени, че жените са реагирали адекватно. И вместо да заяви, че ще бъдат наказани хората, които отговарят за сигурността, в думите на шефа звучеше нескрита гордост от амазонките, които работят във варненската поща.

          А кой всъщност знае какво трябва да е адекватното поведение в такава ситуация? Хората, които отговарят за безопасността, не са обучили работещите как да се държат, когато има опит за кражба, нападение или опасност за живота им. Защото освен за пари служителите отговарят за тяхната неприкосновеност и за тази на всички посетители в клона. Този път май е нямало такива. Или поне няма жертви. Дотук - добре. Ами ако нападателите бяха открили огън? Ако бяха загинали всичките жени в пощата? И смелите, и не толкова безстрашните. Кое щеше да бъде по-ценното - запазената сума (най-вероятно дори застрахована) или човешкият живот? Отново някой не си е свършил работата. Дреме им на шапката на шефовете и пазителите на реда.

       Смели дами като в холивудски екшън, първосигнални реакции за защита или необмислена постъпка - как ще го наречем в този случай няма значение, защото, слава Богу, няма отнет човешки живот. 

      Но дръзки служителки, благодарни ръководители на пощенски станции и най-вече - отговорни началници в българската полиция, нали не изключвате вероятността другия път гангстерите да влязат направо, откривайки огън, за да респектират смелите? Така че, мили жени, помислете си дали искате да провокирате престъпника, или е по-добре да реагирате възможно най-правилно.

   И непременно настоявайте някой да вземе реални  предпазни мерки за вашата безопасност. Колкото и за смели да се мислите. Репортажите и потупването по рамото не стигат. На семействата, приятелите и работодателите ви сте нужни живи и здрави, а не героини.

----------------------------------------------------------------------
Публикувано във в-к "Стандарт" и агенция www.standartnews.com 
www.standartnews.com/celebrity_comments/amazonki_trayte_si-129779.html







Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: svetlaivanova
Категория: Лични дневници
Прочетен: 526854
Постинги: 137
Коментари: 266
Гласове: 416
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930