Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2011 11:17 - За и против еленовите рога
Автор: svetlaivanova Категория: Забавление   
Прочетен: 1913 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 03.12.2011 23:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Каква е първата ви асоциация, когато чуете “еленови рога”? Красиво животно, трофей в ловна вила, укараса над камината в механа, или евентуална заплаха да не поникнат на вашата глава, ако половинката ви се развихри. 

С наближаващите коледни празници ви предлагам да не мислите негативно. Аз например, като малките деца си представям препълнената шейна с изненади на дядо Коледа. Пред нея Дашър, Денсър, Пренсър, Виксен, Комета, Купидон, Донър, Блитцен и Рудолф дърпат подаръците и добрия старец, опъват вратлета и порят снежинките с рогцата напред. Идват точно към мен. Дори ми се струва, че чувам звънчетата им.

Вярвайте в чудеса! Защото те понякога зависят от вас. Изненадайте. Подарете подарък. Направете щастлив поне един човек при това без да поставяте рога на друг. Защото рогцата не са най-приятната придобивка.

Знаете ли приказката за еленчето, което се оглеждало в едно изворче и решило, че рогата му са красиви, а краката прекалено дълги. Мислело си, че ако краката му били по-къси, щяло да има повече място за хубавите му рога. Не щеш ли, до изворчето се приближили няколко ловджийски кучета и подгонили горския красавец. Животното хукнало да тича, но докато се опитвало да се измъкне от своите преследвачи, заплитало рогата си в клоните на дърветата, и те му пречели да бяга по-бързо. Когато опасността преминала и еленът успял да се спаси, разбрал, че е грешил. Благодарение на дългите си крака, а не на разкошните си рога, избягал от враговете си.

Понякога не само елените могат да се похвалят с подходящ размер рога. Ние, хората също обичаме да се кичим с трофеи. Някои се сдобиват с тях като убиват горките животни и продават рогата им за украса. Други ги придобиват, заради прилюбодействието на техните половинки. Първото е незаконно, второто – неморално. Първото е забранено от държавата, второто – неразрешено от Бога. Но по какъвто и начин да се сдобиете с тях – не е за хвалба. Така че – оставете рогата за елените. В природата на всяко нещо Бог е дал време, място и предназначение.

А ако толкова много ви се носят рогца – купете си от онези - празничните, със звънчета на тях. Така ще подрънквате весело на коледно-новогодишните партита - хем без угризения, че сте отстреляли красив дивеч, хем без да ви разяжда ревност.
--------------------------------------------------------------------------------
Публикувано в сп. ELLE, България.

 

 




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: svetlaivanova
Категория: Лични дневници
Прочетен: 526943
Постинги: 137
Коментари: 266
Гласове: 416
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930