Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2011 18:30 - Какво мислите за снимката на гаджето в офиса
Автор: svetlaivanova Категория: Тя и той   
Прочетен: 3774 Коментари: 3 Гласове:
11

Последна промяна: 20.09.2011 18:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 



       Любимите ни хора са винаги с нас. Дори да не ги държим за ръка в момента, ги пренасяме мислено на местата, където сме, или там, където ни се иска да бъдем заедно.

Понякога на работното място имаме нужда да си напомним, че това, което вършим, има и друг смисъл освен личния или материалния. Друг път искаме да се похвалим на целия екип колко е симпатична половинката ни, колко сладко е детето ни или как му отива тогата за дипломиране. Няма нищо лошо в това да споделим с колеги съществуването на своите любими хора, без да ги натрапваме. Затова са снимките. 


Не ми звучи сериозно някой да постави демонстративно снимка на гаджето си на бюрото, особено ако е по бански или в предизвикателна поза. Освен това има голяма разлика дали снимката е на гадже или житейски партньор. Защото ако фотосът е на любимата жена (мъж) и ако е обърнат към вас, не виждам нищо лошо. Особено, ако в това намирате личен стимул, ако носи радост или е просто повод за усмивка. Естествено, зависи и от работната среда, от изискванията на шефовете и от позицията, която заемате. Зависи най-вече и колко “лично” е пространството, в което работите. Ако сами сте си началник или мястото ви е достатъчно отделено от другите – добре. Но не би било подходящо, ако използвате бюрото на рецепцията  в хотел, в банка или до касата на магазин. Аз нямам този проблем, защото докато пиша, работното ми място е личният ми компютър и мога да сложа на десктопа му каквото си поискам. То май от екраните на повечето компютри гледат близки и роднини...


Наистина, какво по-приятно от усмивката на любимия, която във всеки момент ви напомня, че животът е хубав и не се състои само от работа. Какво по-мило и ласкателно от това да знаете, че сте нечия муза и че партньорът ви се гордее с вас. Е, става малко конфузно, ако се стигне до раздяла или, не дай Боже, до развод. Снимката веднага изчезва в някое чекмедже или направо в коша. А рамката може да послужи за новата любов, което е комично.


При всички случаи е по-добре да пренесете присъствието на обичните си хора в работата, отколкото работата в къщи. Съвсем естествено е на бюрото да стои снимка на най-скъпия ви човек. Не съм чула все още някой да си сложи  на нощното шкафче снимка на работния си кът. Все пак работим, за да живеем, а не живеем за да работим.

 
----------------------------------------------------------------------------------

Публикувано в сп. ELLE, България.



Тагове:   снимка,   офис,   живот,   работа,   гадже,   развод,


Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. noir - ~ N ~
18.09.2011 22:37
Винаги ми е било много забавно с тези снимки - по бюра, портфейли и не знам си още кво. Супер лицемерна история, направена за хвърляне в прах в очите на някакви хора, които искат да демонстрират нещо пред някой друг. Еле пък на работното място... непрофесионална работа.
цитирай
2. анонимен - Снимките са хубаво нещо.
18.09.2011 23:18
Във всички филми по витрините, над камината има семейни снимки, в офисите също. Така, че който до сега не си е показал семейството хаха да го направи.
цитирай
3. анонимен - Винаги ми е било много забавно с тези ...
18.09.2011 23:22
noir написа:
Винаги ми е било много забавно с тези снимки - по бюра, портфейли и не знам си още кво. Супер лицемерна история, направена за хвърляне в прах в очите на някакви хора, които искат да демонстрират нещо пред някой друг. Еле пък на работното място... непрофесионална работа.


Nikoj nisho ne iska da demonstrira spored men. Vapros na vijdane i nacin na pokazvane na uvajenie, obic, pocit it.n. Horata i po rojdennite dni si podarqvat ramki za snimki... A ima i dosta skapi takiva - zlatni, semeini relikvi, srebarni, rycna izrabotka i naj-vece podareni ot gajeto. Mai ako ti podarqt snimka v ramka e po-golqma demosntracia. Zashtoto taka vzimash reshenieto vmesto nqkoi drug.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: svetlaivanova
Категория: Лични дневници
Прочетен: 524793
Постинги: 137
Коментари: 266
Гласове: 416
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031