Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2011 08:25 - В сезона на флирта какво мислите за секса за една нощ?
Автор: svetlaivanova Категория: Тя и той   
Прочетен: 5106 Коментари: 11 Гласове:
7

Последна промяна: 20.09.2011 18:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

Все по-често секса за една нощ се възприема като модел за поведение. Млади, готови на всичко девойки получават жадувана публичност, хвалейки се с кого са пренощували и как е бил в леглото. Други пък се бият в гърдите, раздувайки каква сума им предлагат за еднократен секс. Тези предложения вървят с обяснението за голямо мъжество у мъжете или неотразим чар у жените. Или пък се употребяват простички оправдания от вида на „секс за една нощ” или „за бройка”. А това не е спортна дисциплина, нито пък поставяне на нов рекорд.

Сексът за една нощ не е престъпление, но и не е полезен за никого. Когато се прибягва умишлено до него, е в резултат на лошо възпитание, проблемно детство, липса на морал, употреба на алкохол или психотропни вещества, които свалят бариерите. Това най-често са хора, които не са наясно със себе си. Някои се хвалят, че такъв тип общуване вдига либидото им, но според мен по-голяма е вероятността да го свали.

В английския език има един такъв израз: walk of shame, който в по-широк смисъл означава „разходката на срама”. Употребява за онези момичета, които се изнизват рано сутрин от нечий апартамент раздърпани и недоспали. Неслучайно походката им е определена като срамна вместо горда, защото твърде често девойките съжаляват за лекомисленото си поведение.

Това връщане към първичното не само че не е полезно, но дори не е и продуктивно. Животните поне го правят заради продължаване на вида. Сексът би трябвало да е един от отличаващите ни с по-нисшите същества актове. Разликата е в това, че ние можем да мислим, да изпитваме чувства, да се харесваме, да се влюбваме и обичаме. Жалкото е, че в резултат на нездраво мислене се променя в много негативна насока и самото ни общество. Така ден след ден се отдалечаваме от Десетте Божи заповеди. Подклаждаме ерозията на морала и поведението. Размиваме представата за добро и зло.

Всъщност кой казва, че флиртът трябва винаги да завършва със свалени гащи? И не на последно място - колко трябва да е ограничен човек, за да мисли, че любовта има сезон. Пък бил той и най-топлият.

 
----------------------------------------------------------------------------------

Публикувано в сп. ELLE, България.




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mitkaloto - Много точно предадено.
15.09.2011 08:54
Много точно предадено.
цитирай
2. apostapostoloff - А бе, по- друго си е,
15.09.2011 15:03
когато изпразниш дисагите...
цитирай
3. svetlaivanova - Много точно предадено. Благодаря. ...
15.09.2011 15:09
mitkaloto написа:
Много точно предадено.


Благодаря. Понякога снимките казват много повече, отколкото толкова много думи. Но не всички можем да снимаме така добре, като вас... Въпреки че точно на този материал не мога да преценя каква фотография би му подхождала. Може би не само една.
цитирай
4. svetlaivanova - когато изпразниш дисагите. . . . . . ...
15.09.2011 15:10
apostapostoloff написа:
когато изпразниш дисагите...


... или имате добро чувство за хумор:))
цитирай
5. scarlety - Сексът
15.09.2011 18:49
за една нощ не е престъпление и е възможно да се случи,но когато се превърне в навик и модел на поведение говори за липса на морал,лекомислие,дори бих казала едни по-силни думички-за простотия,разюзданост и долнопробност! За съжаление подобно поведение напоследък се наблюдава често сред младежите,което е доста отчайващо,ако трябва са направим изводи за възпитание,изграждане на ценностна система и т.н. В тази връзка смятам,че домашното възпитание има основна и решаваща роля в изграждането на личността!!!
Ами аз май не съм казала нищо различно от това,което си написала!:)
Поздрав!
цитирай
6. анонимен - по-добре за една нощ с удоволствие, ...
15.09.2011 19:29
по-добре за една нощ с удоволствие, отколкото често със задължение
цитирай
7. miaa - На всеки може да му се случи:)
15.09.2011 22:32
Сексът за една нощ Е привличане и желание от двама:)
Това не означава, че човек няма морал или е безотговорен:)
цитирай
8. venercheto - добер ли схванах, че в статията с...
16.09.2011 04:16
добер ли схванах, че в статията става въпрос само за девойките? и (защото е така) веднага да и отговорите- какъв е тоя двойнствен (м)oral, извинете? нима няма walk of shame za курварите, които се измъкват сутрин от предното за нощта легло?

проблема е, че авторът на статията, както и другите споделящи мнението му, криво са разбрали циливилизацията. или цир-вир-закцията..или както беше тая дума там. walk of shame ima само в главата на някого и никъде другаде. тя оттам тръгва навън.

има фази в човешкия живот, които си плачат за такъв walk. идват си, закономерно и другите (поне при нормалните хора), в които вече не ти се разхожда насам-натам, защото това което си намерил ТУК е толкова хубаво.

така че, хайде без фалшив морал, моля...всеки си знае за себе си. или ако не знае, със сигурност ще го разбере.
цитирай
9. анонимен - до venercheto
16.09.2011 08:08
добре ли схванах,че студентката "venercheto" е хем чела-недочела,разбрала-недоразбрала,хем е доста неграмотна. За да разбереш ти,моме цивилизацията и да раздаваш акъл,още дълги годинки студентство ти ТРЕБЕ!
цитирай
10. apostapostoloff - Най- добре е
16.09.2011 08:12
svetlaivanova написа:
apostapostoloff написа:
когато изпразниш дисагите...


... или имате добро чувство за хумор:))


Най- добре е, когато изпразниш дисагите със смях. Още по- хубаво е, когато и джофрата се залива от смях. Демек, кеф ми е, голяма работа си!

Медалът има още една страна. По- добре така, отколкото да лузгаш чекий!
цитирай
11. dimitak - Лесно и опасно
21.09.2011 16:38
Честата смяна на партньора в леглото води сигурно към безплодие. После следва " Купете ми Инвитро". Скоро ще стане ясно на всички глупави данъкоплатци, че безплодието на жената на 99% е докарано от безнравственост. Сигурно ще се наложи да се сложи някаква бленда за тези плащание. Освен това, децата на инвитрото още не са станали зрели хора и не е ясно какво идва с тях. Смяната на партньора означава размяна на биологияга, възпаления, сраствания и т.н. Нравствеността е опита на поколенията, а не бабини деветини. Думата "Разтурена жена" не е измислена произволно. Тя носи послание към поколенията от опита на болката. Разтурени жени не раждат деца, не правят народ, не възпитават свястни хора. За какво живеят тогава? До къде стигнахме, а?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: svetlaivanova
Категория: Лични дневници
Прочетен: 524772
Постинги: 137
Коментари: 266
Гласове: 416
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031