Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2012 10:36 - "СКЪПА, КАК СИ?"
Автор: svetlaivanova Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2053 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Една "приятелка“ ми се обади на Сирни Заговезни да ми поиска прошка. Не, не беше само една, но този разговор го запомних.

Започна с: "Как си, скъпа?“, но така и не дочака отговор. Последва: "Днес било ден за прошка. Решила съм да се обадя на всички да им поискам…“

До прошка изобщо не се стигна. Дори да си бяхме опростили прегрешенията една към друга през годината, тя пак щеше да е на минус едно заради този фалшив интерес към мен. Не знам дали после е позвънила на всички в телефонния си указател. Не знам и дали поне за някого от тези, които е потърсила, е разбрала как е, дали е получила или дала прошка, но аз след този разговор просто й изтрих номера.

И така. Няма прошка. Няма телефонен номер. Няма и приятелка.

Великите пости са. Сега е време да се разкаем за греховете си. Време за пречистване на физическото ни тяло, но най-вече на душата. Според мен не е редно да се иска прошка веднъж годишно, а през останалото време да се греши. Така, както е невъзможно само за няколко дни в годината, или както много от нас правим – не ядем месо последния ден преди да свършат постите - да пречистим себе си.

Какъв е ефектът от еднодневките?

Един път годишно се покайваме, един ден почистваме столицата си и цяла България, еднократно искаме прошка… Това е като да трупаш килограми десет години и после да поискаш да ги свалиш с диета за толкова дни.

Всички сме грешни. Кой повече, кой по-малко. Така че, по-добре направете едно добро, отколкото да очаквате да получите прошка за много прегрешения.

По-добре чуйте само един човек, за да му честите Нова година, отколкото да изпратите един есемес до всички. Универсален – за мъж, жена, колега, приятел, роднина. Без грам лично отношение.

И по-добре се обадете само на този, от когото истински се интересувате, отколкото всички да разберат, че всъщност не ви пука за тях.




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: svetlaivanova
Категория: Лични дневници
Прочетен: 526090
Постинги: 137
Коментари: 266
Гласове: 416
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930