Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2011 22:55 - "За" и "против" пластичната намеса
Автор: svetlaivanova Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1887 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 20.09.2011 19:08



       Щом стане дума за пластични намеси се сещам кога и защо са измислени. Първата т.нар. реконструктивно-възстановителна операция е направена по време на Втората световна война, въпреки че има данни за подобни хирургически интервенции още в древния Египет. И двата вида пластични намеси, и реконструктивно
-възстановителната и естетичната са измислени с цел подобряване състоянието и вида на човека. Разликата е, че първата се занимава с хора, претърпели нещо неприятно или с вродени аномалии, а втората - с клинично здрави хора, които не се харесват такива,  каквито са. Докторите казват, че при пластичната намеса риск за живота няма. Как да имам нещо против безопасни операции, които повдигат самочувствието на хората?

Друг е въпросът, че не след всяка пластична намеса пациентът изглежда естетично. Тогава пак нямам нищо на против, стига да не я правят на мен.

Дразни ме обаче фактът, че напоследък естетичната хирургия се възприема, като съвсем нормално и невинно вмешателство в природата на хората.

Дразни ме лекотата, с която младите момичета са готови да легнат под скалпела, все едно влизат във фризьорски салон, за да си боядисат косата.

Дразни ме и начинът на изразяване на някои доктори и пациенти, които казват „да си направим уста”, „да си направим цици” и прочие, все едно тези хора са си нямали устни и бюстове преди това.

Дразнещ е стремежът към уеднаквяване у момичетата и желанието им да се бъркат на природата на 18 годишна възраст, когато още не е приключило развитието им. Затова, според мен, днешните пластични хирурзи трябва да са почтени психолози, да се опитват да въздействат на обърканите млади хора преди да вземат парите им и да се стремят да ги излекуват с думи, а не с нож. Най-добрият психолог на една жена, ако няма нужното самочувствие, е нейният съпруг (приятел). Не можем да се харесаме на всички. Затова трябва да изберем – или на мъжете, които предпочитат силиконови жени, или на другите, които са привърженици на естествената красота. Изборът става лесен, когато се влюбиш и намериш твоя човек.

Но запомнете – не ви трябват такива мъже, които искат пълна промяна от вас. Или още по-зле – плащат ви, за да я получат. Бягайте бързо от такива, на които им харесва да ви тъпчат със силикон, като модната коледна пуйка. Те ще ви харесват най-много до следващата Коледа.  Или още по-зле – до следващата пълнена пуйка.

----------------------------------------------------------------------------------
Публикувано в сп. ELLE, България.




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Вече редовно чета твои материали в ...
31.05.2011 23:44
Вече редовно чета твои материали в Стандарт. А той е вестникът който си купувам и често цитирам. Журналистика ли си завършила, защото ти се получава добре? За пеенето е ясно!!!
цитирай
2. svetlaivanova - Вече редовно чета твои материали в ...
01.06.2011 10:16
kushel написа:
Вече редовно чета твои материали в Стандарт. А той е вестникът който си купувам и често цитирам. Журналистика ли си завършила, защото ти се получава добре? За пеенето е ясно!!!

Благодаря за вниманието, Кушел! Радвам се, че ти харесват нещата ми. Винаги съм обичала да пиша. Не завърших журналистика, но това е една от специалностите, които кандидатствах. Нищо. Винаги всичко си идва на мястото, когато го искаш много. Намирам и твоите материали за много добре написани. Обикновено не се ровя в чуждите блогове, поради липса на време, а и установих, че най-четените теми не блестят от интелект. Но вече редовно ще отварям твоя блог. А онзи материал за жена ти ме просълзи... Браво!
цитирай
3. анонимен - Жена ми е журналист, но няма никакъв ...
01.06.2011 10:26
Жена ми е журналист, но няма никакъв интерес към нета. Тя е по книгите. А аз винаги съм искал да пиша, защото ми напира. Зодия "Дева" т.е. многознайко на квадрат. Приятен ден!
П.с. Понеже си попитала, главната ми професия е инженер, но в момента се занимавам с търговия. Първата работа на "демакрацията" беше да унищожи промишлиността и такива като мен станаха излишни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: svetlaivanova
Категория: Лични дневници
Прочетен: 524804
Постинги: 137
Коментари: 266
Гласове: 416
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031