Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2011 00:32 - Щастие е когато ви завиждат, но никой не може да ви навреди!
Автор: svetlaivanova Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2961 Коментари: 3 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Мога да коментирам защо някой хора са злобни, завистливи, недоволни, освирипели, агресивни, горчиви, депресирани, злонамерени, навъсени, кисели... И честно казано – ще ми бъде много по-лесно. Сякаш по-лесно се пише и говори за лошото, за нещастието.

По-лесно се псусва, разнищва, завижда, раздробява, изважда, разваля и разпарчалосва, отколкото обратното... Особено чуждия живот.

Това е занимание за хора без морал, ценностна система, скъсали връзката си с природата, превърнали се в мощни консуматори, забравили какво е любов, добронамерено чувство за хумор, жест и чест. Може би хора търсещи смисъла, но забравили да се радват на самия живота.

Както и да е. Който иска да си вкисва живота, да го вмирисва на кисело зеле, да си губи времето в смешни коментари в интернет, да чете жълта преса, да се успокоява с чуждото нещастие, да се сравнява с чуждия успех. Може пък така да му е гот. Всеки разбира щастието по различен начин.

Ето моя. Давам ви три изпитани рецепти за щастлив живот.

Намерете нещото, което да ви прави щастливи. То може да е вашата работа, хоби, развлечение, утеха, музика, място, вашата свобода, вашата истина и сила. Тъсете го в знаците в миналото ви, в нещата, които ви карат да се усмихвате, да се изморявате сладко, да се успокоявате, да чувствате, че живеете. Само, когато намерите това ваше призвание, този ваш интерес – ще се чувствате свободни, независими, оценени и осмислени. И помнете – не се ограничавайте само с едно. Няма значение по колко начина се изразявате, какво работите и как то се приема от околните. Не чакайте да ви потупат по рамото, да ви ръкопляскат или да ви помагат. Научете си урока сами. Само тогава ще се научите да се самоуважавате, да имате самочувствие и ще бъдете готови да преминете нататък. Към следващата стъпка за щастлив живот, а именно – споделеният.

Следва стъпка номер две.

Намерете човека, в чиито очи искате да се оглеждате цял живот. Тези очи, които ви казват, че сте най-обичания, най-красивия, най-умния. Единствените очи, на които казвате същото. Единствените очи, в които не остарявате.

Когато се убедите в избора ви не се успокоявайте. Любовта се доказва всеки ден. И един ден, ще сте готови да преминете нататък.

Стъпка номер три.

Лежа. Все още не мога да мръдна, а ми се лети. Всъщност, това не ми пречи да летя.

В стаята има две легла с разстояние между тях. Точно в това празно пространство са поставили малкото, подвижно, прозрачно креватче, в което спи синът ни. И то вече е пълно. 

Аз съм от едната му страна, баща му от другата. Няма по-интимен момент от този. Няма по-истински обет. Нещо, като да държиш ръката на любимия си мъж, но дори и за миг да не я изпускаш. Това малко човече, което след време може да ви обвини, да ви обиди, да ви обича, да ви уважава, да ви обожава, да няма време за вас, да ви отговаря едносрично, да ви надмине, да ви порицава и развенчава - сега е вашият малък свят.  Вашият нов живот. Този, който започвате от нулата. Заедно с него. Точно този, който ви се живее.

Вашето дете. Ще се опитвате да го възпитавате, да го поучавате, да го приспособявате. Но не пропускайте най-важното – дайте му цялата си любов. Цялото си време. Не свободното.

То ще ви даде повече.

Ще ви научи да се усмихвате без повод, да забелязвате дребните неща, да се радвате и на трилистните детелини, да сте по-внимателни, по-любопитни, по-нежни, по-мили, по-сериозни, по-зрели, по-чисти, по-добри, по-нови. Ще направи пилинг на чувствата ви, ще изкара новата ви кожа на показ - тази която обича да диша и ви прави по-свежи. Ще ви издокара с онзи блясък в очите. Ще събуди онзи заспал поет. Ще окриете колко свободно и забавно може да танцувате. Ще започнете да чувате музиката в природата. Ще отвори онези тайни вратички, които ще ви покажат смисъла. Ще надмине метчите ви. Ще ви припомни добрите, забравени думички. Ще отговори на въпросите ви. Ще ви обясни по свой начин какво е щастие. Ще накара всички да ви завиждат.

Щастие е когато всички ви завиждат, но никой не може да ви навреди.
-----------------------------------------
за сп. HELLOO! (Bulgaria)




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ferre - Светле, остави тия работи, еми кажи ...
11.03.2011 07:19
Светле,остави тия работи,еми кажи кога ще направиш някое хаус парче със здрав вокал :)
цитирай
2. svetlaivanova - Светле, остави тия работи, еми кажи ...
11.03.2011 10:00
ferre написа:
Светле,остави тия работи,еми кажи кога ще направиш някое хаус парче със здрав вокал :)


Скоро:) То вече готово. Но и "тия работи" са важни, нали? :))) Да не кажа по-важни...
цитирай
3. ferre - Ми не знам, обаче аз очаквам някое ...
11.03.2011 10:13
Ми не знам,обаче аз очаквам някое твое парче :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: svetlaivanova
Категория: Лични дневници
Прочетен: 526357
Постинги: 137
Коментари: 266
Гласове: 416
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930